مدیر بخش اروپای سازمان جهانی بهداشت روز جمعه ۵ فوریه، با ابراز نگرانی از شیوع گونههای جهشیافته ویروس کرونا، خواستار اتحاد کشورهای اروپایی بهمنظور تسریع روند واکسیناسیون علیه بیماری کووید-۱۹ و آغاز تقسیم واکسن با کشورهای فقیر شد.
وزیر بهداشت آلمان با توجه به کمبود واکسن کرونا بهدلیل بدعهدیهای شرکتهای سازنده اعلام کرد: همچنان هفتههای سختی را پیشِرو داریم و وزارت کشور هم تشدید کنترلهای سفر در فرودگاهها، جادهها و راهآهنها را در دستور کار قرار داده است.
یکی از بزرگترین کارزارهای واکسیناسیون جهان علیه کووید-۱۹ در حالی از روز شنبه در هند آغاز میشود که همزمان، توزیع واکسن تولید مشترک شرکتهای بیونتک و فایزر در اروپا با تاخیر روبرو خواهد شد.
کارزار واکسیناسیون در کشورهای عضو اتحادیه اروپا بین روز های ۲۷ تا ۲۹ دسامبر (هفتم تا نهم دی) آغاز خواهد شد. پیش از این، برخی از کشورها از جمله چین، روسیه، بریتانیا، آمریکا، عربستان، امارات و بحرین با تولید یا خرید واکسن کرونا، روند واکسیناسیون را آغاز کرده بودند.
با اعلام کمیته برگزارکننده، اجلاس تجاری ایران و اروپا که قرار بود از امروز و بصورت آنلاین توسط سازمان توسعه تجارت ایران و مرکز تجارت بینالمللی با حمایت مالی اتحادیه اروپا برگزار شود، تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاد.
وزیر امور خارجه ایران گفت: آمریکا موظف به بازگشت برجام است و ما هم آمادگی داریم به برجام باز گردیم اما امریکا باید با اجرای تعهدات خود امتیاز بازگشت به برجام را بدست آورد.
پس از اعلام پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در چند روز گذشته بسیاری از سران اروپایی با تبریک این پیروزی، به بایدن گفتند قصد دارند در چالشهای جهانی و اولویتهای مشترک با دولت جدید همکاری داشته باشند.
آژانس دارویی اروپا در نظر دارد با تایید هر چه سریعتر کارایی نخستین واکسن کووید 19 زمینه توزیع آن را از ماه ژانویه (دی ماه) فراهم کند. علاوه بر اروپا در سایر کشورها از جمله آمریکا، چین، روسیه و ایران نیز مراحل پروژههای تولید واکسن کرونا با سرعت طی می شود.
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در ژنو، تحریم های ظالمانه و یکجانبه را جنایت علیه بشریت عنوان کرد و گفت: رویکرد انفعالی اروپا در برابر تحریم های ثانویه مردود است.
همزمان با «موج دوم» شیوع ویروس کرونا در بسیاری از کشورهای اروپایی، آلمان، فرانسه، بریتانیا و اسپانیا محدودیتهای جدید و عمدتا محلی برای رویارویی با گسترش بیماری کووید-۱۹ وضع میکنند.
رئیس دولت محلی مادرید روز دوشنبه ۲۱ سپتامبر (۳۱ شهریور) از ارتش این کشور برای مقابله با شیوع مجدد ویروس کرونا درخواست کمک کرد. برخی کارشناسان معتقدند که ارزیابی عجولانه دولت اسپانیا و لغو زودهنگام سختگیری ها به خاطر مسائل اقتصادی، باعث شیوع مجدد کرونا شد.
وزارت بهداشت فرانسه در حالی از شناسایی موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا خبر داده که شمار مبتلایان کووید-19 در سطح جهان از ۳۱ میلیون نفر فراتر رفته است. معترضان در انگلیس و آلمان علیه محدودیتهای کرونایی شعار دادند!
سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل متحد تأکید کردند که تلاش آمریکا برای بازگرداندن تحریمها فاقد «تأثیر قانونی» است و تعلیق تحریمها بعد از ۲۰ سپتامبر (۳۰ شهریور) نیز ادامه خواهد یافت.
رئیس بخش اروپایی سازمان جهانی بهداشت روز پنجشنبه گفت: شرایط کرونایی بسیار سختی را پیش رو داریم. روند افزایشی موارد ابتلا در این ماه باید بهعنوان زنگ خطر برای همه تلقی شود.